www.hasaneroglu.com
Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

CHP İl Başkanı Karaca, 720 milyonluk Bursa EDS ihalesiyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu

CHP İl Başkanı Karaca, 720 milyonluk Bursa EDS ihalesiyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu

SİYASET 3.07.2021 10:22:29 0
 CHP İl Başkanı Karaca, 720 milyonluk Bursa EDS ihalesiyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu

ALİNUR AKTAŞ BURSA´NIN
TRAFİK SORUNUNU ÇÖZDÜ

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, trafik sorununu çözeceğim diyerek işbaşına gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın bulduğu çözümün gerçekten de trafik sorununun sonunu getireceğini vurgulayarak, 'BBB Başkanı Bursalıların araçla yollara çıkmasını engelleyerek trafik sorununu gerçekten de çözmüş bulunuyor. Bursa´da günlük 4 bin adet trafik cezası kotası belirlenen EDS sistemi çalışmaya başlayınca, Bursalılar gerçekten de araçla sokağa çıkamayacak, dolayısıyla da yollar kendiliğinden boş kalacağından Alinur Aktaş Bursa´ya nefes aldırmayan trafik sorununu 2 yıl gecikmeli de olsa çözecek. Bu zihni sinir procesinin her kademesinde görev ve sorumluluk alanları kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz' dedi.

KARACA: 'BURSA´NIN MOBESE SİSTEMİ VAR, EDS ŞU AN GEREKSİZ'

Bursa´nın hali hazırda Mobese sisteminin devrede olduğunu, bu sistem gerekirse Bursa Büyükşehir Belediyesi´nce personel yönünden desteklenerek ve çok daha küçük ölçekte yatırımlarla geliştirilerek verim sağlamak mümkünken, Bursa´yı 720 milyon liralık bir borç yükü altına sokmanın milletin parasının gereksiz yere harcanması anlamını taşıyacağını tekrarlayan Karaca sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Biz yatırımlara da, sistem yenilemesi ya da güçlendirmelerine karşı değiliz. Elbette ki, yaşamın her alanında işlenen suçlar ve idaredeki yolsuzlukların-usülsüzlüklerin-hırsızlıkların cezasız kalmaması gerektiğini düşündüğümüz gibi, trafikte işlenen suçların da karşılıksız kalmaması düşüncesindeyiz. Bizim itirazımız, bu proje için uygulanan finans modelinedir. 10 yıl içinde 14 milyon 400 bin trafik cezası kesilirse, EDS sistemi kendini amorti edebilecek, belediyenin kasasından tek kuruş para çıkmayacak diye sözleşmeye yazarak, böbürlenerek yola çıkarsanız, bunun anlamı, en az 14 milyon 400 bin trafik cezasına angaje olmaktır. Bursa´da günde 4 bin sürücüye trafik cezası keserek yılda 1.5 milyon, 10 yılda da yaklaşık 15 milyon adet trafik cezası kesersiniz. Kasanızdan gerçekten de tek kuruş çıkmaz. 720 milyon liralık sistem maliyetini Bursalıların sırtına yüklersiniz. Siz istediğiniz kadar, ceza sayısı bu kadar olmazsa, üstünü ödemek zorunda değiliz, bu bir garanti değil diye masal anlatın.'

EDS sisteminin daha önce kurulduğu Ordu´da çok büyük tepkilere neden olduğunu da hatırlatan Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ordu´daki EDS sistemi şu an devre dışı bırakılmış durumda. Neden? Çünkü sürücüleri bir saat içinde binlerce liralık cezalarla karşı karşıya bırakan bir sistem olduğu için feryatlar ayyuka çıktı. Orada trafik cezası tahsilat işi firmaya bırakılmıştı. Bu örnek Bursa için de kırmızı alarm kabul edilmelidir. Bursa´daki EDS projesi de ihalesi de derhal iptal edilmelidir. Sandık geliyor, merkezi iktidar da değişecek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı da… İlk seçimde koltuğunu devredecek olan Alinur Aktaş´ı Bursa´yı 720 milyon liralık gereksiz bir harcamayla karşı karşıya bırakmama konusunda sağduyuya davet ediyoruz”

Karaca, EDS konusundaki eleştirilerinin muhatabının danışmanlar değil, Alinur Aktaş olduğunun altını çizdi.


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °