Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

50 YIL SONRA AYNI GÖRÜNTÜLER

1970´li yıllarda ülkemizde yaşanan gıda krizi nedeniyle marketlerin önlerinde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, 50 yıl sonra yine kuyruklara mahkum oldu. Vatandaşlar son 1 yılda iğneden ipliğe yapılan yüzde 300´e varan zamlar nedeniyle

EKONOMİ 16.08.2022 17:28:06 0
50 YIL SONRA AYNI GÖRÜNTÜLER

Son 1 yılda iğnden ipliğe yüzde 300 oranında yapılan zamlar nedeniyle vatandaşlar zor günler yaşıyor. Geçtiğimiz aylarda benzin, mazot ve otogaza gelen artarda zamlar nedeniyle akaryakıt istasyonlarının önlerinde araç kuyrukları oluşurken, bu kez de dar gelirli vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın talimatları ile ürünlerinde indirime giden Tarım Kredi Kooperatifleri´nin ve promosyon kampanyası yapan bankaların önlerinde sıraya girdiler. Sabahın erken satlerinde banka ve marketlerin yolunu tutan dar gelirli vatandaşlar ve emekliler, saatlerce sıcak altında sıranın kendilerine gelmesini beklediler.  Bankalarda yaşanan yoğunluk nedeniyle diğer gişe işlemlerinde aksaklıklar ve gecikmeler yaşandığı görüldü.

Ay sonunu getirmekte zorlanan vatandaşların market ve banka önünde  saatlerce beklemesi ise 1970´li yıllarda ülkemizde yaşanan gıda krizlerini ve kuyrukları akla getirdi. O yılarda ülkemizde gıda krizi yaşanıyor ve market ve bakkallara sınırlı sayıda gıda ve temel ihtiyaç malzemesi geliyord. Aradan geçen 50 yıl sonra ise, alım gücü iyiden iyiye azalan dar gelirli vatandaşlar, en ucuz ürüne ulaşmanın yollarını aramakta.  Market market indirim takip eden ve sabahın erken saatlerinde marketliern kapısına koşan vatandaşların bu  hali, ülkemizdeki ekonomik sıkıntıların hangi boyutlarda olduğunu  gözler önüne seriyor.

 


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °