www.hasaneroglu.com
Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

9 Ayda Yaklaşık 2 Bin Kişi Ödünç Kitap Aldı

Nilüfer Belediyesi´nin hayata geçirdiği ve her yaştan insanın kolaylıkla kitaplara erişim fırsatı bulduğu “Gezici Kütüphane”, kenti mahalle mahalle geziyor. Kitap koleksiyonu her geçen gün daha da zenginleşen Gezici Kütüphane´den so

KENT REHBERİ 2.08.2021 12:47:37 0
9 Ayda Yaklaşık 2 Bin Kişi Ödünç Kitap Aldı

Nilüfer Belediyesi´nin çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, yetişkinlerin de daha fazla kitapla buluşmasını kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirdiği Gezici Kütüphane,

zengin koleksiyonunu okurların ayağına taşıyor.

            Öncelikli olarak Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri´nden faydalanmakta zorluk yaşayan kırsal mahalleleri ziyaret eden Gezici Kütüphane´den, 7´den 70´e her yaştan Nilüferli faydalanıyor. Temmuz 2020 tarihinde faaliyete geçen ancak koronavirüs pandemisi döneminde yaşanan kısıtlamalar nedeniyle son bir yıl içinde sadece 9 ay hizmet verebilen Gezici Kütüphane, koleksiyonunu da her geçen gün zenginleştiriyor.

            Özellikle çocuklar, gençler ve kadınlara yönelik kitaplar ile dergiler, kişisel gelişim ve hobi kitapları, öykü ve roman türü gibi 3 bin 851 kitap koleksiyonuyla hizmete başlayan Gezici Kütüphane, koleksiyon sayısını kısa zaman içinde 5 bin 231´e yükseltti. Belirlenen programa göre her bir mahalleye 15 gün ya da ayda bir giden Gezici Kütüphane, okullar, meydanlar, kadın dernekleri gibi halkın yoğun olduğu alanlarda hizmet veriyor.

            Okurlar, Unçukuru´ndan İrfaniye´ye, Balkan´dan Atlas Mahallesi´ne kadar Nilüfer´in 39 mahallesine giden Gezici Kütüphane sayesinde, diledikleri kitaba erişebiliyor. Gezici Kütüphane, aynı zamanda bazı merkez mahallelerde, dezavantajlı grupları da kitapla buluşturuyor.
            Nilüfer Belediyesi Gezici Kütüphanesi´nden, Temmuz 2020 tarihinden bu yana 9 ay içinde 2 bine yakın kitap ödünç alındı.  


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °