www.hasaneroglu.com
Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi
www.hasaneroglu.com

Betonda Yüzde 98 Başarı Elde Edildi

Beton yol kaplaması konusunda Bursa bölgesinde ilk uygulamayı yapan İnegöl Belediyesi, uygulamayı farklı bölgelerde de hayata geçirmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Alper Taban, beton yol yapımında yüzde 98 başarı elde edildiğini açık

29.11.2019 11:14:46 0
Betonda Yüzde 98 Başarı Elde Edildi

İnegöl Belediyesi, daha az maliyetli ve daha kullanışlı olan beton yol yapımıyla ilgili Bursa bölgesinde ilk uygulamayı yapan belediye olmuştu. Ekim ayında Mesudiye ile Alanyurt arasındaki bağlantı yolunda ilk kez uygulanan beton asfalt, burada başarılı sonuç alınması sonrasında farklı bölgelerde de uygulanmaya devam ediyor.

BAŞKAN TABAN ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
Beton asfalt çalışmasının uygulandığı ikinci bölge Organize Sanayi Bölgesi olmuştu. Süleymaniye Mahallesi´nde yapılan bu uygulamanın devamındaki sokaklarda da beton yol kaplama çalışmaları sürüyor. Belediye Başkanı Alper Taban, bugün beraberindeki heyetle birlikte Gençler Sokak üzerinde devam eden beton asfalt kaplama çalışmalarını yerinde inceledi.

BETON YOL UYGULAMASI OSB´DE DEVAM EDİYOR
İnceleme sonrası bir açıklama da yapan Başkan Alper Taban, “Bugün burada bu çalışmanın üçüncüsü gerçekleştiriliyor. 650 metrelik kısmın 500 metresinde SSB´yi uygulamış olacağız. Biliyorsunuz aynı zamanda ülke olarak çimento fabrikalarına sahibiz. Aslında Avrupa´nın en büyük çimento üreticisiyiz. Tamamen milli ve yerli üründen bahsediyoruz. Asfalta bağımlı kaldığınızda aynı zamanda dışa bağımlısınız demek. Burada arkadaşlarımız aynı zamanda donma ve çözünme etkilerine karşı da etkili olan bir ürünü denemiş oldu. Yine ekonomiklik anlamında da asfalt ile yüzde 40-50 bandında tasarruf sağlayan bir uygulama. Bunu biz şehrimizin altyapısı tamamlanmış ve asfaltı olmayan alanlarda hızlıca uygulayıp ihtiyaç olan alanları bu şekilde iyileştirmek istiyoruz. Geçmişte de belki bunun örnekleri yapıldı, düşünüldü ama günümüz teknolojileriyle örnekleri de önümüze getirerek Bursa´da ilk biz gerçekleştirdik. Ben inanıyorum ki bu ülke sathında da yaygınlaşacak ve bizim bu anlamda ekonomimize de ciddi bir tasarrufumuz sağlanmış olacak.”


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °