Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

"Bundan sonrası için büyük iş var"

İçişleri Bakanlığı tarafından Gaziantep’te koordinasyonla görevlendirilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bölgedeki son durumu bildirdi.

GÜNCEL 9.02.2023 15:38:00 0

Türkiye'nin doğusundaki 10 ilde yıkıma sebep olan 7.7 ve 7.6'lık Kahramanmaraş depremlerinin ardından İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla Gaziantep’te koordinasyonla görevlendirilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bölgede incelemelerde bulundu.

Depremin birinci günü İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla Bursa Valisi ile birlikte hemen yola çıktıklarını anlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Gaye bu insanlara bir umut olmak, bu bölgeleri ayağa kaldırmaksa bundan sonrası için büyük bir iş var. Cumhurbaşkanımızın zaten açıkladı. İnşallah en kısa zamanda konteynerlar koyulacak. Bir yıl içerisinde de burada evler yenilenerek inşallah insanlarımızın normal hayatına dönmesini sağlanacak. Gündüzleri Allah'a şükürler olsun hava gerçekten güzel. Bir yağış söz konusu değil. İki gündür onun da etkisiyle çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Yeteri kadar makine ve techizatta geldi. İnşallah yeni canları kurtarırız diye dua ediyorum. Ümitli bekleyişimizi sürdürüyoruz. Bir yandan da Allah'a dua ediyoruz. Rabb'im işlerinizi kolaylaştırsın" diye konuştu.


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °