Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

“Çarşı İçinde Trafik Karmaşası Var”

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Hasan Eroğlu, seçim çalışmaları kapsamında bugün çarşı esnafını ziyaret etti.

3.03.2019 18:12:13 0
“Çarşı İçinde Trafik Karmaşası Var”

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Hasan Eroğlu, seçim çalışmaları kapsamında bugün çarşı esnafını ziyaret etti. Çarşı esnafına hayırlı bol kazanç dileyen Eroğlu, ekonomik olarak zor şartlar yaşanılan bu süreçte ticaretlerini devam ettiren ve vatandaşa hizmet sunan esnafa teşekkürlerini iletti. Eroğlu, “Ekonomik olarak zor bir dönem geçiriyoruz. Bu yüzden de esnafımıza zorlu ve sabırlı bir mesai düşüyor. İnşallah bu zorlu süreci atlatacağız. Bizler geçmişte olduğu gibi, zor zamanlarda zor işler başaran kadrolarız. Siz değerli esnafımızdan bu zorlu sürece derman olabilmek için destek bekliyoruz. Esnaflık atalarımızdan kalan bir gelenektir ve esnafımız baş tacımızdır. Yerel yönetimler geneli inşa eder. Biz inanıyoruz ki inançlı, çalışkan ve hizmet aşkı ile yanan kadrolarımızla yaşanılabilir bir İnegöl inşa edeceğiz” dedi.

“Çarşı İçinde Trafik Karmaşası Var”

Çarşı içerisinde ziyaretlerini sürdüren Eroğlu, proje ve çalışmalarından bahsetti. Eroğlu, “İstişarelerimiz sonucunda görüyoruz ki esnafımız bir hayli dertli. En büyük sorun, çarşı içindeki trafik düzensizliği. Yeterince otopark alanı olmayışıyla birlikte bu sorun içinden çıkılmaz bir hal almış. Atatürk bulvarı üzerinden ters istikamete gitmek isteyen sürücüler çarşı içindeki sokakları kullanmak istiyor. Bu sorunun çözümü için çarşı içerisinin ve civarındaki ana arterlerin yeniden düzenlenmesi şart. Özellikle trafiğin kesiştiği noktalarda tek yön uygulamalarının artırılması gerekiyor. Otopark ile ilgili sıkıntı ise zaten malum. Mevcut alanlar yetersiz. Bunun kısa vadede çözümü mevcut park alanları sayısını artırmaktır. Uzun vadede ise çarşı olarak tanımladığımız alanın yayılması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

“KALDIRIM TAŞI DEĞİL MAYIN TARLASI”

Ziyaretler sırasında yağan yağmurla birlikte kalitesiz parke taşlarını da gündeme getiren Eroğlu: “Dikkat ederseniz, bugün çarşımızda neredeyse gezdiğimiz her sokakta farklı bir kaldırım ve parke taşı uygulaması var. Baktığınızda bir hizmet var. Her yer parke taşı. Ama sadece yapmak için yapmışlar. Adımınızı attığınızda tabir caizse mayına basar gibi su sıçratan taşlar var. Yine görme engellilerimiz için sarı şerit yapılmış. Gerçekten bir gün takip edelim bu şeridi. Sadece yapmak için yapıldığını göreceksiniz. Yine zeminle ilgili, altyapı ile ilgili yeterli çalışma yapılmadan üstü parke taşı ile kapatılıyor. Parke taşı ile kapatılmasının da bir sebebi var. Çünkü yap-boza müsait. Biliyorlar ki bugün kapattıklarını yarın tekrar kazacaklar. Bu yap-bozlu parke taşları sonucu şimdi birçok yerde zeminde düzensizlik görüyoruz. Bir yer çökmüş, su birikmiş. Diğer taraf yüksek duruyor.”

“ALTYAPI SEFERBERLİĞİ İÇİN BETON ELEMANLARI ÜRETİM TESİSİ”

En önemli projelerinin yeni altyapı hamlesi olduğunu belirten Eroğlu, “En önemli önceliğimiz altyapı. Bu altyapı sorunu ise bazı taşeron şirketlere verilen parke taşı, beton boru ihaleleriyle çözülmeyecek boyutta. Derhal belediyemize ait büyük bir beton elemanları üretim tesisi kurmamız gerekecek. Bu noktada “bu bizim işimiz değil, BUSKİ´nin işi” diyerek topu taca atamayız. Büyük altyapı hamlemizi gerçekleştirmek için bu şart. Akabinde kuracağımız asfalt üretim tesisimiz ile altyapısı tamamen bitmiş yerlere kalite asfaltımızı bir daha kazılmamak üzere dökeceğiz. Hedefimiz ilk beş yıl içinde ana arterlerdeki altyapıyı bir daha kazma vurmamak üzere tamamen revize etmektir. Tabi bununla ilgili kaynağınız var mı? sorusunu malum çevreler soracaktır. Onlara da tek cevabımız 50 milyon liraya ihale edilen ve beton mezarlığı olarak İnegöl´ün kalbinde duran yeri göstermek olacaktır. Saray zihniyetinin sokağı anlamaması normaldir.” dedi.

            Hasan Eroğlu, çarşı ziyaretlerinden sonra partisinin kadın kollarının düzenlediği “Erbakanı Anma Programı” na katılmak üzere Sani Konukoğlu konferans salonuna geçti. 


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °