Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

CHP´den uçuş iptaline tepki

AKP Hükümetinin Sabiha Gökçen Havaalanı´nın gölgesinde kalmaya mahkûm ettiği Yenişehir Havaalanı´ndan düzenli sefer sayısının artmasını beklerken, bu kez tüm seferlerin iptal edilmesini eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Baş

SİYASET 10.03.2022 12:17:42 0
CHP´den uçuş iptaline tepki

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, hinterlandıyla birlikte 5 milyona ulaşan nüfusla pek çok Avrupa kentini aşan bir ekonomik güce sahip olan sanayi kenti Bursa´nın demiryolunda olduğu gibi havayolu taşımacılığından da yararlanamamasının 20 yıldır ülkeyi yöneten AKP hükümetlerinin büyük ayıp olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Daha önce de Yenişehir Havaalanı önünde bir basın açıklaması yaparak, AKP Hükümetini ve AKP´nin yereldeki yönetimlerini Yenişehir Havaalanı´nın canlandırılması yönünde çaba harcamaya davet etmiştik. O günden buyana olumlu bir gelişme göremedik. Bursa´dan yapılmakta olan Muş, Erzurum ve Trabzon uçuşlarına Gaziantep ve Diyarbakır hatlarının da eklenmesi talebi dile getirilirken, Anadolu Jet´in yaptığı açıklamaya göre tam tersi oldu ve Yenişehir Havaalanı´na yapılan seferler 2 Nisan itibariyle durdurulacağı duyuruldu. Devlet politikası olarak bazı hatların sefer sayılarının azaltılmasını anlayabiliriz. AKP iktidarları döneminde iyi yönetilemeyen THY ve Anadolu Jet´in Rus havayolu şirketleri uçamayacağı için yeni hatlara ilave seferler koymasını da anlayabiliriz. Ancak bunu yaparken, yerel ihtiyaçların tamamen görmezden gelinmesini ve tüm seferlerin iptal edilmesini anlayamayız. THY´nin bu planlamaları yaparken kendi gücü ve potansiyelini göz önüne alarak tutmasını ve buna göre planlamalar yapmasını beklerdik.”

KÜTAHYA ZAFER HAVAALANI´NDAN SEFERLER SÜRÜYOR

Yenişehir Havaalanı atıl tutulurken, Sabiha Gökçen Havaalanı´na Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin her gün karşılıklı 25 otobüs seferi yaptığını hatırlatan Karaca sözlerini şöyle sürdürdü: 'Sabiha Gökçen´i ön plana alıp Bursa Yenişehir Havaalanı´nı arka plana iten AKP iktidarı, yandaş şirkete verdiği Kütahya-Afyon Zafer Havaalanı´na ise çevredeki 3 kentin toplam nüfusundan daha fazla yolcu garantisi sağlıyor. 2020 yılında Zafer Havaalanı´ndan 1 milyon 279 bin yolcu garantisi veriliyor ama gerçekleşen sadece 5 bin yolcu. 2021´de AKP iktidarı hızını alamadı ve garantiyi 1 milyon 317 bin 733 kişiye çıkardı. Gerçekleşen rakam yine komedi. Bunların tamamı kötü yönetimin sonucudur. Bugün görüyoruz ki, Yenişehir´den uçuşlar 2 Nisan itibarıyla durduruluyor. Online sistemlerden kontrol ettik, Zafer Havaalanı´ndan uçuşlar sürüyor ve 5 Nisan için bilet alınabiliyor. Doluluk oranının çok yüksek olduğu Yenişehir´den Muş, Erzurum, Trabzon seferleri durduruluyor, yolcu sayısı yüzde 5´i bile bulmayan Zafer Havaalanından devam ediyor. Bu nasıl bir planlamadır anlamak mümkün değil. Aslında bunun anlamı açıktır, AKP hükümeti lime lime dökülüyor, Türkiye´yi yönetemiyor.”


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °