Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gençlere müjde

“Ulusal staj programının 2023 yılı başvurularını bugün itibari ile açıyoruz. Yaz stajı için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30’una tekabül eden rakamı 2023‘ten itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz”

SİYASET 18.10.2022 16:38:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gençlere müjde

Erdoğan gençlerle ilgili bir müjdeyi de paylaşarak şu ifadeleri kullandı: "Ulusal staj programının 2023 yılı başvurularını bugün itibari ile açıyoruz. Yaz stajı için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30’una tekabül eden rakamı 2023 ‘ten itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz. İlave olarak Staj sonrası öğrencilerimizin yarı zamanlı çalışmalarına devam edebilmelerini temin amacıyla geliştirdiğimiz yetenek temin modelini yaygınlaştırıyoruz. Hem kamu hem özel sektör tarafının uzun zamandır beklediğini bildiğimiz Türkiye’nin insan kaynakları envanterinin hazırlıklarını tamamladık. Bir sonraki adım olarak kamu ve özel sektörün gelecekteki ihtiyaç duyacağı beceri ve yetkinlikteki insan kaynağının belirlenmesi amacıyla 2023- 2027 stratejik insan kaynağı planlamasının çalışmalarına başladık. Amacımız, Türkiye'nin 2053’e kadar ihtiyaç duyacağı insan kaynağını yetiştirmesini sağlayacak kapsamlı bir planlamayı tüm tarafların katılımıyla gerçekleştirmektir. 
Ülkemizin ürettiği her modelin Balkanlar’dan Orta Asya’ya kadar geniş bir coğrafyadaki dostlarımızın da önünü aydınlattığı düşüncesiyle bu çalışmaları yürütüyoruz. Her faaliyetimizi zorlaştırmayınız, kolaylaştırınız öğüdüne uygun şekilde hayat geçiriyoruz. Bugünkü toplantımızın konusu olan e İnsan projemiz sizlerle paylaştığımız tüm bu araçların ve daha fazlasının tek çatı altında sunulduğu bütünleşik bir dijital platformdur. Verilen hizmetlerde kullanılan teknolojik altyapı itibariyle dünyanın en gelişmiş mobil dijital platformu özelliğine haizdir. Ülkemizin en önemli yetenek havuzunu burada oluşturarak uluslararası akreditasyonu sağlamak suretiyle insan kaynağımızı dünya çapında rekabet edebilecek seviyeye çıkartmak istiyoruz. Gençlerimizi, kurumlarımızı, reel sektörümüzü, e insan üzerinden sunduğumuz tüm hizmetleri etkin şekilde kullanmaya davet ediyorum. Türkiye yüzyılını inşa ederken en büyük desteği alacağımız kaynaklardan birinin de burada verilecek hizmetler olacağına inanıyorum. Biz geçmişte dünya koşarken ülkemizin önüne yatanlardan çok çekmiş bir milletiz. Onun içi bugün davranmayacak olanlara meydanı bırakmamakta kararlıyız. Ben hocalarımıza güveniyorum, gençlerimize güveniyorum, bu işi başaracağımıza inanıyorum" dedi. 


Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °