Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

GALA´DAN SKANDAL HAREKET!

Türkiye´nin en büyük mobilya şehri İnegöl´de, üreticiler günlerce fuar hazırlığı yapıp mağazalarını yeni ürünlerle donatıp süslerken, Mobiliyum AVM´de mağazası bulunan GALA Mobilya´nın yöneticileri pandemiyi bahane ederek mağ

EKONOMİ 7.10.2020 12:00:20 0
GALA´DAN SKANDAL HAREKET!

İnegöl Mobilya fuarı 5 Ekim´de düzenlenen törenle açıldı. Fuar organizasyon şirketi MODEF, fuara katılım sağlayacakların sağlığını düşünerek tüm pandemi önlemlerini aldı. Firmalar ise daha önce ertelenen fuar için günler öncesinden hazırlık yaptı. Stantlarını ve şehrin muhtelif cadde ve alışveriş merkezlerindeki mağazalarını süsleyerek beklemeye başladı.

MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, ulusal televizyon kanallarına konuk olup, tüm dünyaya İnegöl mobilyasını bir kez daha tanıttı ve fuarının açılış davetini yaptı.

Ancak fuarın açılacağı gün tüm bu güzel gelişmelere gölge düşüren skandal bir gelişme yaşandı. İnegöl´de üretim yapan, İnegöl´de kazanan ve İnegöl Mobilya sektörüne sunulan her türlü imkanlardan fazlasıyla istifade eden GALA Mobilya, Mobiliyum AVM´de bulunan mağazasını pandemi bahanesiyle kapattı.

Kapatma gerekçesi olarakta, mağazasının camlarına, “İnegöl´de gerçekleşen mobilya fuarı sebebiyle oluşacak yoğunluktan dolayı,  pandemi risklerini düşünerek 5-10 Ekim tarihleri arasında, mağazamızı kapalı tutma kararı aldık.”yazısı astı.

Fuar sebebiyle İnegöl´e gelen ve mobiliyumu gezen ziyaretçiler, Gala´nın mağazasındaki yazıyı okuyunca büyük bir şaşkınlık ve “acaba pandemi ile ilgili yeterince önlem alınmadı mı” panik ve endişesine düştü.

Gala mobilyanın pandemiyi bahane ederek mağazasını kapatması ve bunu büyük puntolarla duyurması, İnegöl´deki mobilya firmalarının sahiplerince büyük ayıp ve skandal olarak yorumlandı.

Gala Mobilya´nın Mobiliyum ve MODEF Yönetimi ile tüm İnegöl Mobilya sektörünün tepkisine sebep olan bu radikal ve tartışmaya açık kararı almasının ardında ise başka sebepler olabileceği iddialar arasında…

Diğer taraftan Mobiliyum AVM Yönetiminin bu skandal karara nasıl izin verdiği ve yine mobilya sektörünün başını çeken başta İTSO olmak üzere, İMOS ve MODEF Yönetimlerinin ve bünyelerinde 10´larca mobilyacı üyesi bulunan MÜSİAD ve İGİAD´ın bu konuya nasıl bir tepki vereceği de merak konusu.

Merak edilen bir diğer konu ise 26-31 Ocak 2021 tarihleri arasında İstanbul´da düzenlenecek mobilya fuarına GALA Mobilya´nın katılıp katılmayacağı…


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °