Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Gençler Bursa´yı adımladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası çerçevesinde ‘Adım Adım Bursa´ projesine katılan gençleri, şehrin tarihî ve turistik mekânları ile buluşturdu.

KÜLTÜR SANAT 23.09.2021 21:08:17 0
Gençler Bursa´yı adımladı

Şehirleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik etmek maksadıyla Avrupa Komisyonu tarafından 2002 yılından bu yana kutlanan, ulusal koordinasyon görevini ise Türkiye Belediyeler Birliği´nin yürüttüğü Avrupa Hareketlilik Haftası Bursa´da farklı faaliyetlerle devam ediyor. Hüdavendigâr Kent Parkı´nda yapılan sabah sporu ve bisiklet, paten ve kaykayla sağlıklı hayat turu ve trafiğe kapatılan Kükürtlü Caddesi´nde yapılan Arabasız Gün etkinliklerine Büyükşehir Belediyesi´nin Adım Adım Bursa projesi de dâhil oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen proje kapsamında BUSMEK üniversite hazırlık kurslarına devam eden gençler, Bursa´yı daha yakından tanıma imkânı buldu. Bursa´nın tarihî merkezinde en çok talep gören Ulu Cami, Hanlar Bölgesi, Tophane, Yeşil gibi 21 noktanın tamamını yaya olarak gezen gençlere Büyükşehir Belediyesi´nde görevli profesyonel turizm rehberi Aykan Özyürek tarafından tarihî yapı ve bölgeler hakkında bilgiler verildi.


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °