Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Gönül köprüsünün konukları Batman´dan

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kenti imar etme çalışmalarının yanında öksüz ve yetimler ile şehit ve gazi çocuklarını sevindirmeyi de ihmal etmiyor. Bu doğrultuda ‘Şehirden Şehire Gönül Köprüsü´ projesini başlatan, bugüne kadar S

GÜNCEL 8.06.2022 17:04:09 0
Gönül köprüsünün konukları Batman´dan

Altyapıdan ulaşıma, çevreden spora kadar her alanda Bursa´yı geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında da örnek çalışmalara imza atıyor. Dünya Yetimler Günü´nde Bursa´da yaşayan yetim ve öksüz çocukların gönüllerini alıp onların hayallerini gerçekleştirmek amacıyla başlatılan ve ‘Şehirden Şehire Gönül Köprüsü´ adıyla tüm Türkiye´yi saracak şekilde büyüyen proje çerçevesinde, daha önce Samsun, Ağrı ve Muş´tan gelen yetim ve öksüzler ile şehit ve gazi çocukları Bursa´da ağırlanmıştı. Projenin yeni konukları, Batmanlı çocuklar oldu. Proje çerçevsinde öğretmenleriyle birlikte Batman´dan gelen orta öğretim ve lise öğrencisi 80 kişi, hafta sonu Büyükşehir Belediyesi´nin misafiri oldu. Bursa´nın tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini görme imkanı bulan öğrenciler; Cumalıkızık, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, Ulucami, Tophane, Zindan Kapı ve Hayvanat Bahçesi´ni gezip, teleferikle Uludağ´a çıkma imkanı buldu. 
Büyükşehir Belediye Başkanvekili Süleyman Çelik ve Genel Sekreter Ulaş Akhan da Bursa ziyaretlerinin son gününde Batmanlı çocuklarla bir araya geldi. Bursa´nın tarihi, doğal ve turistik mekanlarına hayran kalan çocuklar, kendilerine bu imkanı sunan Büyükşehir Belediyesi´ne teşekkür etti. 


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °