Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

İNEGÖL KONUTTA REKOR KIRDI

İnegöl´de Temmuz ayında gerçelekleşen konut satışları bir önceki yıla oranla yüzde 179 artış gösterdi. İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Melih Uçaravcı, artış oranının İnegöl´de rekor olduğunu söyledi.

EKONOMİ 18.08.2020 14:53:28 0
İNEGÖL KONUTTA REKOR KIRDI

Temmuz ayı konut satışlarıyla ilgili İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Melih Uçaravcı değerlendirme açıklaması yaptı.

“Öncelikle şehrimizde bulunan değerli halkımıza pandemi sürecinde sosyal mesafeyi korumalarını ve sağlıkta kalmalarını diliyorum. Bilindiği üzere pandemi süreci arkasında açıklanan konut paketiyle piyasada ciddi anlamda hareketliliklerle karşı karşıya kalmıştık. Haziran ayında gerçekleşen 520 konut satış işleminden sonra Temmuz ayının daha çok satış rakamı olacağının tahminlerini hem meslektaşlarımızla yaptığımız istişareler sonucu, hem de banka ve tapu müdürlüğünde ki yoğunluktan tahmin edebiliyorduk. Bu gün TUİK´in açıkladığı rakamlara göre İnegöl´ümüzde 745 satış gerçekleşti. Bu İnegöl´ün rekorudur. Geçen yıl Temmuz ayında ise 268 satış gerçekleşmişti, bu da demek oluyor ki geçen yılın aynı dönemine göre satış rakamlarında yüzde 178 artışla karşılaştık. Bu bizi çok mutlu etti. Meslektaşlarımız müşterilerine en güzel şekilde hizmet sunuyor. Karşılığında da başarı hızlı bir şekilde geri dönüyor. Önümüzde ki ay ile beklentimiz rakamların satış rakamlarının azalacağı yönünde bunun nedeni de ihtiyacı olan insanların konut almaları ve devletin konut paketi sona ermesi olarak düşünüyoruz. Sözlerimi değerli İnegöl halkına şöyle bitirmek istiyorum. İhtiyacı olan vatandaşlarımız hızlı bir şekilde konut ihtiyaçlarını gidermeleri, önümüzdeki dönemde maliyet artışlarıyla alakalı olarak fiyatların artışı olacağınızı düşünüyoruz.”dedi. 


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °