Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

İNEGÖL CHP'DE SAHTEKARLIK İDDİASI!

CHP İlçe Başkanı Kemal Torun’un görevden alınıp yerine Bengül Kavlan’ın atanmasının ardından parti içi kava büyüyor. İlçe Yöneticisi Zemci Şahin sahtekarlık yaparak ilçe başkanlığının engellendiğini öne sürdü.

23.03.2023 15:24:00 0
İNEGÖL CHP

Kemal Torun’un görevden alındıktan sonra yerine kendisinin atandığını ileri süren İlçe yöneticisi Zemci Şahin, zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Bengül Kavlan’ın sahtekârlık yapılarak göreve getirildiğini öne süren Şahin, açıklamasında şu sözlere yer verdi. “Bursa İl Başkanlığı tarafından İnegöl İlçe başkanı Kemal Torun’un görevden alınmasının ardından, 2 Şubat 2023 tarihinde İnegöl'de ilçe başkanı Zemci Şahin olacak şekilde bir liste hazırlanmıştır. Bu listeyi herkes kabul etmiştir. Listede başkan Zemci Şahin iken Bengül Kavlan, Erkan Dönmez ve Bursa İl başkanı Turgut Özkan tarafından liste başına Bengül Kavlan yazılarak ve Bursa İl Yönetimi kararı alınmadan genel merkeze gönderilip onaylatılmıştır.  Turgut Özkan tarafından genel merkeze onaylatılmış listede başkanın Bengül Kavlan olarak değiştirilmesi sebebiyle 10 asil, 7 yedek üye ve kadın kolları istifa etmiştir. Bu istifalar imzalı şekilde 10.03.2023 tarihinde İl başkanı Turgut Özkan ve il sekreteri Baran Güneş’e elden teslim edilmiştir. Tüzüğümüze göre bu istifaların ardından il yönetiminin bir hafta içinde karar vermesi gerekirken, bir karar almadığı ve tüzüğe aykırı davrandığı anlaşılmıştır. Tahammüllere aykırı bir şekilde sadece kendi istedikleri gibi davranmışlar, İnegöl örgütünden gelen sese kulak vermemişlerdir. Örgütten herkesin kabul göreceği tartışmalardan uzak bir yönetimin önerilmesi konusunda anlaşma sağlanmışken, küçük bir azınlık ile yola devam etmeyi kendilerine uygun görmüşlerdir.  Genel Merkez’e sunulan listenin çoğunluğunun ertesi gün istifa ettiğini Genel Başkan’a duyurmamak adına türlü türlü yollara tenezzül edilmiştir. Parti kritik bir seçime giderken; sandık sorumluları, okul sorumluları gibi seçimde görev alacak olan görevlileri tespit etmek yerine, partiyi milletvekili listelerinde kim kimi destekleyecek gibi kısır bir döngüye sokmuşlardır. Ben yoksam gerisi ne olursa olsun mantığı ile ilçe başkanlarının, delegenin, üyenin sadece kendilerine biat eden kişilerden oluşmasını isteyen bu kişiler bu partiye bugün de yarın da en çok zarar veren kişiler olacaktır.  Sahtekârlık yaparak liste başını değiştirip İl Başkanı ile oyunlar çeviren kişiler bugün bizleri yönetemez, temsil edemezler. Seçim üstü elbet birçok dostum bunun sırası değil, buna gerek yok diyecektir biliyorum. Ben gençlik kolu başkanı olduğumda görevden alındım, Deniz Baykal ekibi tarafından ilçe başkanı adayı olmam engellendi. Bugün yaşadıklarımız karşısında hiçbir zaman bu kadar adaletsiz ve hukuksuzluğa uğradığımı hissetmemiştim. “

Sahtekarlık yapanlar benim yöneticim olamaz

Şahin sözlerine şu şekilde devam etti. “2011’de Fetullah Gülen’e fetoş dediğim için, Recep Tayyip Erdoğan’a faşist diktatör dediğim için 6-7 yıl davalarım sürdü. Birçok baskıya maruz kaldım. Hiçbir zaman geri adım atmadım.  1993’den bu güne SHP ve CHP dışında sol ilkeli bir siyasetin dışında hiçbir oluşumda yer almadım. Her zaman emeğin en yüce değer olduğuna inanan ve liyakatin önemini kavramış, temiz siyaseti ilke edinmiş bir insan olarak hareket ettim.  Sahtekârlık yaptığına yüzde yüz emin olduğum kişileri benim başkanım, yöneticim veya vekilim olarak kabul etmem mümkün değildir. Yıllardır AKP’nin hukuksuzlukları ile mücadele ederken kendi yoldaşların sandığın kişiler tarafından yapılması; üzülmenin ötesinde gelecek için büyük kaygılara düşürmektedir insanı! Bu kaostan sorumlu olan kişilerle kongrelerde hesaplaşmak üzere konuyu burada kapatıyorum. Bugünden sonra partimin daha fazla oy alması için çalışacağım. Cumhurbaşkanlığını dürüstlüğüne yemin edecek kadar güvendiğim Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na kazandırmak için elimden gelen tüm gayreti göstereceğimden kimsenin kuşkusu olmasın. SAYGILARIMLA…”ifadelerini kullandı. 

 

 

 

                                                                                 


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °