Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

İYİ PARTİ TBMM GURUP BAŞKANI BURSA MİLLETVEKİLİ PROF.DR. İSMAİL TATLIOĞLU BURSA´DAKİ ‘DANIŞMAN SKANDALI´ NI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

BURSA´DAKİ ‘DANIŞMAN SKANDALI´ MECLİS GÜNDEMİNDE

SİYASET 5.07.2021 14:17:42 0
İYİ PARTİ TBMM GURUP BAŞKANI BURSA MİLLETVEKİLİ PROF.DR. İSMAİL TATLIOĞLU BURSA´DAKİ ‘DANIŞMAN SKANDALI´ NI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

Bursa Büyükşehir Belediyesi´ndeki ‘DANIŞMAN SKANDALI´ meclis gündemine taşındı. İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu´nun, “Bir Ruhsar Pekcan Vakası da Bursa´da” diyerek açıkladığı skandalı, TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu da Meclis Gündemi´ne taşıdı.

İçişleri Bakanı Sn. Süleyman SOYLU tarafından yazılı olarak
cevaplandırılması talebiyle konuyu TBMM´ye taşıyan Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ´ın resmî maaşlı danışmanı Ferhat MURAT´ın sorumlu müdürü olduğu SİNERJİ Limited Şirketi´ne son 4 yılda kaç para ödendi” diye sordu.
Danışmanın SİNERJİ adlı şirketine düzenli olarak para ödetildiği Büyükşehir Belediye Meclisi 2020 yılı Denetim Raporu ile ortaya çıktığının belirtildiği Tatlıoğlu´nun Meclis soru önergesinde, kamuoyunun konu ile ilgili olarak aydınlatılmasının zorunlu hale geldiği vurgulanarak şu ifadelere yer verildi.

SON 4 YILDA KAÇ PARA ÖDENDİ?
“Bu kapsamda aşağıdaki soruların cevaplanmasını talep etme zarureti hasil olmuştur:
1. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından SINERJİ Ltd.Şti ne son dört yıl içinde hangi tarihlerde hangi ödemeler yapılmıştır?
2- Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ´ın danışmanı Ferhat MURAT´a ödenen maaş ne kadardır?
3- Basta Kültür A.Ş. olmak üzere Belediye iştiraklerinden söz konusu şirkete yaptırılan işler ve ödenen meblağların tutarı nedir?
4- Bu konu ile ilgili herhangi bir denetleme ya da soruşturma başlatıldı mı?
5. Bu husus; üst düzey kamu görevlilerinin mal varlıklarının hukuki düzenlenmesine ilişkin bir çalışmaya vesile olacak mıdır?”

İTİRAF PAYLAŞIMLARI
Öte yandan Danışman Ferhat Murat´ın “Hiç bir ilişkim yok dediği SİNERJİ şirketiyle ilgili olarak itiraf niteliğinde çeşitli tarihlerde yaptığı sosyal medya paylaşımları da ortaya çıktı. Alinur Aktaş´ın resmî maaşlı Danışmanı Ferhat Murat´ın Sorumlu Müdürlük sıfatıyla SİNERJİ adlı şirkette tek yetkili olduğu da  İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu´nun açıklamasında, Ticaret Sicil Gazetesi nüshasıyla belgelenip kanıtlanmıştı.


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °