Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

İzmir Büyükşehir Belediyesinden kentsel dönüşümde bir adım daha

Kentsel dönüşüm projeleriyle hem riskli konutlarda oturan vatandaşların sağlıklı yapılarda oturmasını sağlayan hem de yaşanabilir kentsel alanlar oluşturan İzmir BüyükşehirBelediyesi, Örnekköy´de 170 konut ve 20 işyerini kapsayan ik

6.03.2021 18:49:22 0
İzmir Büyükşehir Belediyesinden kentsel dönüşümde bir adım daha

6 ayrı bölgede yüzde 100 uzlaşı ve yerinde dönüşüm anlayışıyla kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüren İzmir BüyükşehirBelediyesi, hem riskli konutlarda oturan vatandaşların sağlıklı yapılara geçmesini sağlıyor hem de bölgeyi yeşil alanları ve sosyal donatı alanlarıyla daha sağlıklı ve yaşanabilir hale getiriyor. Örnekköy´de 18 hektar kentsel dönüşüm alanında birinci etapta 130 konut ve 13 işyerini hak sahiplerine teslim eden Büyükşehir Belediyesi, ikinci etap kapsamında 170 konut ve 20 işyeri için 13 Mart´ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun katılımıyla temel atmaya hazırlanıyor. 

2 bin 200 bağımsız birimin inşaatı başladı 
Son hazırlıkların yapıldığı Örnekköy kentsel dönüşüm alanını inceleyen İzmir BüyükşehirBelediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye´de örneği olmayan bir kentsel dönüşüm modeli uyguladıklarını hatırlatarak, 'İzmir´de rant politikası haline getirilmeyen, tam tersi bölgede oluşan rantın oradaki yurttaş tarafından paylaşılmasını esas alan bir dönüşüm politikası var. İnsanların yerinde kalarak depreme dayanıklı konutlara ve sağlıklı bir çevreye kavuşmaları için oldukça büyük bir gayret gösteriyoruz. Uzundere, Gaziemir, Örnekköy, Ege Mahallesi, Ballıkuyu ve Çiğli Güzeltepe´de kentsel dönüşüm projelerini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar yaklaşık bin bağımsız bölümü hak sahiplerine teslim etti. 2 bin 200 bağımsız birimin inşaatı başladı. Aynı şekilde yaklaşık 4 bin 600 bağımsız bölüm de yapım ihalesine hazır hale getirildi. İzmir´de uygulanan bu modelin tüm Türkiye´ye yaygınlaşması gerektiğini düşünüyoruz. İşte o zaman güvenilir ve yaşam kalitesi yüksek kentlerden söz edebileceğiz' dedi. 


Perşembe 25.5 ° / 14.7 °
Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °