Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Kemalpaşa´da denetimler arttırıldı

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi yol, kaldırım, park ve meydanlarda yasal olmayan yollardan tezgâh açan seyyar satıcılara karşı önlemlerini arttırdı.

24.05.2019 14:45:26 0
Kemalpaşa´da denetimler arttırıldı

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, vergisini veren esnafın korunması adına gezici olarak açıkta yapılan kayıt dışı her türlü satışa engel olacaklarını, bu konuda kanun ve mevzuat çerçevesinde kendilerine verilen yükümlülükleri uygulamaya kararlı olduklarını söyledi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi yol, kaldırım, park ve meydanlarda yasal olmayan yollardan tezgâh açan seyyar satıcılara karşı önlemlerini arttırdı.

İzinsiz olarak sattıkları yiyecek ve giyecekle yüksek getiri sağlayan işportacıların meslek odasına kayıtlı, kirasını vererek ekonomiye ve istihdama katkı sağlayan esnafa zarar verdiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Mustafakemalpaşa´da ekonominin ve ticaretin geliştirilerek kayıt altına alınması için izinsiz satış yapan seyyar satıcılara karşı uygulamaya geçildiğini dile getirdi.

‘Kayıt dışı satış, dürüst esnafı mağdur ediyor´

Başkan Kanar; “ Yaklaşan Ramazan Bayramı göz önüne alındığında şehrimizin en önemli ekonomik dinamiği olan binlerce esnafımız işportacılardan mustarip oluyor. Bu konuda bize gelen birçok meslek odası temsilcisi ‘Biz vergi veriyoruz, işportacı kazanıyor´ diyerek başvuruda bulunuyor. Maalesef bu durum, esnaflarımızın mağduriyetinden tutunda kaldırım ve caddelerin işgaline kadar birçok soruna yol açıyor. 5393 Sayılı Belediye Kanunu ve Zabıta Mevzuatı uyarınca yetkili makamların izni olmadan belirtilen yerlerde yasalara ve sağlığa aykırı satış yapan seyyar satıcılara göz yummamakta kararlıyız. Zabıta personelimiz, bugünden itibaren işportacılara karşı kanunlar çerçevesinde hassasiyetle görev yapacak. Denetimler tüm yıl boyunca sürecek ve mevzuata uymayan bu tür satış yapan kişilere karşı ceza uygulanacaktır ” dedi.


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °