Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Kınalı kuzular gururla anıldı

Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen 15´liler Saygı Alayı, duygu dolu onlara sahne oldu.

GÜNCEL 22.03.2022 11:12:52 0
Kınalı kuzular gururla anıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Akademisi ile ‘savaş döneminde öğrencilerini Çanakkale´ye gönderdiği için mezun veremeyen okullardan birisi olan´ Bursa Erkek Lisesi işbirliğinde düzenlenen saygı alayı, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi´nde kortej yürüyüşü yaptı. Kapalı çarşıdan geçerek tarihi belediye binası önüne gelen öğrenciler, burada ellerindeki Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim´i öperek, Bursa Valisi Yakup Canbolat ile Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik´e teslim etti.

İbrahimpaşa Kültür Merkezi´nde 22. Dönem Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu tarafından verilen ‘Çanakkale Savaşlarında Bursa´nın ve Yenişehirli Kahraman Müstecip Onbaşı´nın Rolü ve Önemi´ konulu seminere konuk olan öğrenciler, daha sonra Yenişehir ilçesine gitti. Orhaniye Köyünde kabri başında Kur´an ı Kerim ve dualarla anılan Müstecip Onbaşı ziyaretinden sonra Yenişehir´de düzenlenen kortej yürüyüşüne katılan öğrenciler, ilçede duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °