Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Orhangazi Belediyesi Folklor Ekibi Çanakkale Festivalinde

Çanakkale Belediyesinin ve Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD) ile ortaklaşa düzenlenen organizasyonda Uluslararası Troya Halk Dansları 6. Müzik Festivalinde Orhangazi Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ´da yerini aldı. Birbirind

KÜLTÜR SANAT 27.09.2021 19:11:31 0
Orhangazi Belediyesi Folklor Ekibi Çanakkale Festivalinde

Çanakkale Belediyesinin ve Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD) ile ortaklaşa düzenlenen organizasyonda Uluslararası Troya Halk Dansları 6. Müzik Festivalinde Orhangazi Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ´da yerini aldı. Birbirinden renkli görüntülere sahne olan Festivalde Orhangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olan Orhangazi Halk Oyunları Topluluğu hafta sonu sahne aldı.

Bir hafta süren festivalde iki gün boyunca sahne aldı. Orhangazi Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu hafta sonu Troya festivalinde 2 gün boyunca sahne alarak izleyicilerden tam not aldı. Bursa yöresine ait oyunları ile Çanakkale halkının gönlüne giren halk oyunları oyuncuları izleyenlere büyük bir şölen havası sundu.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, “  Halk oyunları ekibimiz hafta sonu Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen Troya festivaline katılarak orada güzel Bursa´mızın yöresinden bir oyun sergilediler. Kültür mirasımızı her geçen gün yeni nesillere aktarmanın en büyük gurunu yaşıyoruz ve yaşatmaya da devam edeceğiz. Festival´den kalan boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirerek, tarihinin kalbi olan Çanakkale savaşı esnasında savaş alanlarını rehber eşliğinde gezdiler ve böylelikle iki duyguyu aynı anda yaşadılar. Festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, güzel yavrularımın bu başarısından dolayı her birini ayrı ayrı öpüyorum” dedi.

 

 

 

 


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °