www.hasaneroglu.com
Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi
www.hasaneroglu.com

OSB´de rant iddiaları!

İnegöl Hamzabey OSB, İnegöllü Mobilyacıların kurduğu yeni fabrikalar ile her geçen gün büyürken, son dönemde bölgede rant iddiaları fazlasıyla dillendirilmeye başladı.

GÜNCEL 11.08.2022 17:27:40 0
OSB´de rant iddiaları!

İnegöl Mobilya sanayi her geçen gün büyüyüp gelişirken, diğer taraftan istihdama ve şehrin sosyo ekonomik gelişiminede büyük katkılar sağlıyor. İş adamları içinde önemli bir yatırım bölgesi olan Hamzabet OSB, son dönemde adını dolaşan rant iddiaları ile duyuruyor.

Bu iddialardan biri de OSB´den yer alarak bir kısmına fabrika yapan iş adamının yaşadıkları. Arsa aldıktan bir süre sonra fabrika yapan işadamı, geriye kalan kısmını elinden çıkarmak istiyor. Çevresine arsasını satmak istediğini duyuran işadamını, bir belediye meclis üyesi arayarak almak istediğini belirtiyor. Ancak meclis üyesi 4.5 milyon TL olan arsaya 2 milyon civarında teklif veriyor. Arsa sahibi iş adamı, satmak istediği fiyat ile kendisine sunulan fiyat teklifi arasındaki farkın büyük olmasından ötürü satışa sıcak bakmıyor. Ucuza kapatılmak istenen ancak kabul edilmeyen satışla ilgili bu kez bir başka siyasetçi devreye girerek işadamı ile irtibata geçiyor ve teklifi yineliyor. İş adamı aynı gerekçelerle bu siyasetçinin teklifini de geri çeviriyor.

Bu diyologlardan bir süre sonra arsayı gerçek değerinde almak isteyen bir başka işadamı çıkıyor. Fiyatta anlaşılıyor. Ancak arsa sahibinin bu satışına OSB yönetimi sıcak bakmıyor ve bu satışa izin veremeyeceklerini belirterek red ediyor. İşadamının, OSB yönetimindeki isimleri tek tek ziyaretleri de netice vermiyor. İddiaya göre; OSB yönetiminde olan bir başka isim, arsanın devrine izin vermeyen diğer yönetim kurulu üyelerini ikna için uzun uğraşlar vermesine rağmen netice alınamıyor.

Şimdi bu iddialardan yola çıkarak merak edilen aşağıdaki 5 soruyu, OSB Yönetiminden kim cevaplamak ister?

1-Bu zamana kadar Hamzabey OSB´de satışına onay verilen başka arsalar var mı? Verildi ise gerekçeleri neler?

2-Bundan önce buna benzer satışına onay verilmeyen başka arsalar var mı? Varsa gerekçeleri neler?

3- Arsa sahibi işadamı, arsaya talip olan meclis üyesinin teklifini şayet kabul etseydi, OSB yönetimi olarak sizler bu satışa onay verecekmiydiniz?

5- Bu arsaya talip olan meclis üyesi ve akabinde işadamını arayan diğer siyasetçi, OSB´deki mevzuatlardan habersizmidir, yoksa OSB yönetimi alıcıya göremi hareket etmektedir?


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °