Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Paşapınar Mahallesi´nde Elbirliğiyle Yaralar Sarılıyor.

Şiddetli yağmur sonrası sel felaketine uğrayan Paşapınar Mahallesinde yaralar sarılmaya başlandı. Felaketin ilk anlarında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Orhangazi Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Orhangazi Belediye Başk

GÜNCEL 26.08.2022 16:22:03 0
Paşapınar Mahallesi´nde Elbirliğiyle Yaralar Sarılıyor.

Orhangazi‘de geçtiğimiz gün aralıksız yağan şiddetli yağmur ilçe genelinde zarara yol açtı. Şiddetli yağış Paşapınar Mahallesi´nde sel felaketine dönüştü. Sel felaketinde 4 kişi yaralanırken, çok sayıda ev, araç ve tarım ekipmanı hasar gördü. Olayın ilk anlarından itibaren Olay yerine giden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Orhangazi Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın ve Ak Parti Orhangazi İlçe Başkanı Gökhan Ulusu çalışmaları yerinde inceledi. Çok sayıda iş Makinesini, arama kurtarma ekip ve ekipmanını olay yerine sevk eden yetkililer, Paşapınar Mahallesi için gerekli bütün çalışmaların yapılacağını belirtti.

Devletin Bütün Unsurları Paşapınarda.
Sel felaketi ile ilgili bir açıklama yapan Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, Devletin bütün unsurlarıyla Paşapınar da olduğunu vurguladı. Başkan Aydın açıklamasına “ Geçtiğimiz gün Orhangazi´mizde gerçekten çok büyük bir felaket yaşadık. Şiddetli ve aralıksız yağan yağmur Orhangazi´nin genelinde hasara yol açarken, Paşapınar Mahallemizde maalesef sel felaketine dönüştü. Allaha şükür can kaybımız yok ama dört vatandaşımız yaralandı. Şiddetli yağmur uyarısını aldığımız andan itibaren zaten bütün Orhangazi Belediyesi olarak tetikteydik. Şiddetli yağmurun başlamasından itibaren sahadaki ekiplerimiz vasıtasıyla uzak mahallelerimiz dâhil durum kontrolü yaptık. Sonrasında maalesef Paşapınar Mahallemizde sel felaketi oluştuğunu öğrendik. Felâketi haber alır almaz Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Alinur Aktaş, Kaymakamımız Sayın Süleyman Özçakıcı ve İlçe Başkanımız Sayın Gökhan Ulusuyla birlikte hızlı bir şekilde olay yerine intikal ettik. Sağ olsunlar Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, sayın kaymakamımızla birlikte, bizlerde Orhangazi belediyesi olarak bütün makine, ekip ve ekipmanımızı Paşapınar´a sevk ettik. Şu an Paşapınar Mahallemizde 10 kepçe, 5 paletli kepçe, 10 kamyon ve 130 personelle Çalışmaları sürdürüyoruz. “ Şeklinde devam etti. Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın sözlerini “ Bizim açımızdan en önemli olan can kaybımızın yaşanmamasıdır. Evet, Paşapınar Mahallemizde büyük ölçüde maddi zarar oluştu ama Bu zarar elbetteki halledilebilir. Türkiye Büyük bir ülkedir, Devletimiz büyük bir Devlettir. Orhangazimiz için Devletin imkânlarını seferber eden Sayın Valimiz Yakup Canbolat‘a, yalnız makine, ekip ve ekipmanla değil olayın ilk anlarından itibaren şahsen yanımızda olan Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Alinur Aktaş´a“, Orhangazi Kaymakamımız Sayın Süleyman Özçakıcı´yı, İlk fırsatta yanımızda olan Bursa milletvekilimiz Sayın Zafer Işığa, Paşapınar´a birlikte intikal ettiğimiz İlçe Başkanımız Sayın Gökhan Ulusu ´ya, MHP İlçe Başkanı Halil Bozoğlu´na şu an Paşapınarda olan gerek belediyelere bağlı, gerekse devletimizin diğer unsurlarında çalışan bütün kardeşlerime, mesai arkadaşlarıma, çalışmalara katkıda bulunan hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Orhangazi´mize geçmiş olsun. Paşapınarımıza geçmiş olsun.“ Cümleleriyle tamamladı.


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °