www.hasaneroglu.com
Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi
www.hasaneroglu.com

Sağlığımız tehlikede!

CHP İlçe Başkanı Kemal Torun, Alanyurttaki bazı sitelerin kanalizasyon atıklarının arıtılmadan Boğazköy barajına akıtıldığını, bu durumun çevreyi ve tüm canlıların sağlığını tehdit ettiğini söyledi.

GÜNCEL 2.08.2022 15:46:53 0
Sağlığımız tehlikede!

 CHP İlçe Başkanı Kemal Torun, Belediye Meclis Üyesi ve Bursa Çevre Komisyon Üyesi Erkan Dönmez ile birlikte Boğazköy barajını besleyen Hamzabey deresinde incelemelerde bulundu.

Barajdaki kirliliğin tüm canlıların sağlığını tehdit eder boyutta olduğuna dikkat çeken CHP İlçe Başkanı Kemal Torun, “Hamzabey köylülerimizden gelen şikayetleri değerlendirmek üzere, Belediye Meclis Üyemiz ve Bursa Çevre Komisyon Üyemiz Sn. Erkan Dönmez ile yerinde inceleme yaptık. Alanyurt su deposunun arkasında kalan sitelerin, ( hamzabey bayırı) kanalzasyon atıkları için,  baraj havzasına kurulan Arıtma Tesisinin baraja verilen atıkları tam anlamıyla arıtma yapmadan (arıtılmadan) baraja verildiğini gördük. Barajda ciddi oranda kirlilik oluşmuş durumda.  Baraj suyunun kirlenmesi lle baraj havzasında yaşayan vatandaşlar, baraj suyu ile sulama yapılan bitkiler ve çevrede bulunan hayvanlar ciddi risk altındadır. Unutmayalım ki; geçen yıl da yine aynı yerde, kitlesel balık ölümleri gerçekleşmişti ve bunu kamuoyuna taşımıştık. Yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya ve sorunu çözmeye davet ediyoruz. Bursa Çevre Komisyon Üyemiz Sayın Erkan Dönmez, Bursa Büyükşehir Belediyesi toplantısında konuyu gündeme getirip çözüm önerilerimizi sunacaktır.“dedi.


Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °