Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

SGK BURSA İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ŞAŞIRTAN KARAR!

SGK Bursa İl Müdürlüğü'nün 2024 yemek ihalesinde ilçelerde görev yapan personeli muaf tutma kararı, kamuoyunda geniş bir tartışmaya yol açtı.

GÜNCEL 29.01.2024 17:49:00 0
SGK BURSA İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ŞAŞIRTAN KARAR!

SGK Bursa İl Müdürlüğü'nün 2024 yemek ihalesinde ilçelerde görev yapan personeli muaf tutma kararı, kamuoyunda geniş bir tartışmaya yol açtı. Bu karar, ayrımcılık eleştirileriyle karşılanırken ilçelerdeki SGK çalışanları karara tepkili.

İl müdürlüğünün aldığı bu kararın ardında yatan gerekçeler net bir şekilde açıklanmamış olması, şeffaflık eksikliğiyle birlikte eleştirileri daha da artırıyor. İlçelerde görev yapan SGK personelinin diğer çalışanlardan farklı bir muameleye tabi tutulması, adalet ve eşitlik prensipleriyle bağdaşmıyor. Tepkiler, sadece ilçe çalışanlarıyla sınırlı kalmayarak sivil toplum kuruluşları ve sendikalar tarafından da dile getiriliyor. Ayrımcılıkla mücadele edilmesi gerektiğini savunan gruplar, bu kararın geri çekilmesi veya gerekçelerin şeffaf bir şekilde açıklanması çağrısında bulunuyor. Öte yandan, ilçelerdeki SGK çalışanları arasında oluşan birlik ve dayanışma, tepkilerin daha etkili bir şekilde dile getirilmesine olanak tanıyor. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar ve kampanyalar, bu konuda farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Genel olarak, SGK Bursa İl Müdürlüğü'nün bu kararı, kurum içinde ve genel anlamda toplumda güvenin zedelenmesine neden olmuş durumda. İlçelerdeki SGK çalışanlarının talepleri ve tepkileri, konunun daha geniş bir çerçevede ele alınmasını gündeme getirerek çözüm arayışlarını beraberinde getiriyor.

Diğer yandan daha önceden yaklaşık on yıldır ilde çalışanlara gidiş gelişleri için servis tahsis edilmişti. Bu servisler il çalışanları Gemlik ve Mudanya da oturuyorlarsa o ilçelere de taşıma yapıyordu. İlçeler de çalışanlar on yıldır bundan da mahrum bırakılmış durumda. İlçelerde çalışan memurlar, yemek kararının yeniden gözden geçirilmesini ve eskiden olduğu gibi ilçelere servis konmasını istiyor.


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °