www.hasaneroglu.com
Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi
www.hasaneroglu.com

Spor yatırımları hız kesmeden devam ediyor

AK Parti Bursa Milletvekili İnşaat Yüksek Mühendisi Atilla Ödünç, TBMM´de bir basın toplantısı düzenleyerek, 2002´den sonra Bursa´da yapılan Gençlik ve Spor yatırımları hakkında bilgi verdi. Spor alt yapısına yapmış olduğumuz yat?

SİYASET 2.03.2022 17:35:39 0
Spor yatırımları hız kesmeden devam ediyor

Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, Bursa´mız spor alt yapısı her geçen gün büyük bir hızla büyümektedir. 2002 yılından beri gençlerimizin daha sağlıklı ve modern tesislerde spor yapmaları için AK Parti olarak sağlıklı ortamlarda, sağlık bireylerin yetişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. 

  • 2002 yılında, 37 spor tesisimiz varken bugün bu sayı 94´e çıkmıştır.
  • 2002 yılında 2 öğrenci yurdu faaliyet gösterirken, bugün 14 öğrenci yurdumuz mevcuttur.
  • Yurt kapasitesi 2002 yılında 4100 kişi iken bugün 12.257 kişiye ulaşmıştır.
  • 2002 yılında Bursa´mızda 8443 kişi Lisanslı Sporcu varken 2022 yılında bu rakam 255.002 lisanslı sporcuya çıkmıştır.

2002 -2022 yılları arasında Bursa´mıza; Spor Salonları, Futbol Sahaları, Gençlik Merkezleri, Öğrenci Yurtları, Genç Ofisler ve tesislerin bakım onarımları ve yapımı kapsamında toplam 534.929.231 TL yatırım yapılmıştır.

2019 -2022 yılları arasında Spor Toto Teşkilatı tarafından reklam karşılığında, Bursa Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediyelerimizle yapılan anlaşmalar sonrasında, toplamda 41 adet tesis Bursa´mıza kazandırılmış ve bu tesislerin yapımı için 86.772.916 TL harcama yapılmıştır.

Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, “Bursa´mıza 400 Milyon TL´lik yeni yatırımlar için geçtiğimiz günlerde start verildi. Bu yatırımlarla Payitaht Bursa´mız sporun da merkezi olacak ve her branşta sporcu yetişerek ülkemizi uluslararası spor etkinliklerinde temsil edecektir” dedi.

Bursa´da Tüm İlçelerimize Gençlik Merkezi

Gençlerimizin beden ve kültürel gelişimi için ülkemizin dört bir yanında 400´e yakın Gençlik Merkezi Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından, inşa edilmiştir.

Bursa´mızda Gençlik Merkezi olmayan ilçemiz kalmayacak. Önümüzdeki günlerde Yıldırım ilçemizde Türkiye´nin en mükemmel, en modern gençlik merkezlerinden bir tanesini Bursa´mızla buluşturacağız. Bursa´da en son Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi´mizi hizmete açmıştık. Osmangazi ilçemize Türkiye´nin uluslararası anlamdaki en nitelikle tesislerinden birini, atletizm salonunu kazandırdık. Kestel ilçemizdeki buz hokeyi salonumuz. Yine Olimpik Kamp Eğitim Merkezi´miz, Olimpiyat Hazırlık Merkezi´miz. Bursa´nın bugünleri, yarınları adına bizleri heyecanlandıran, spor yatırımları.

Bursa´mızda basketboldan futbola, yüzmeden güreşe, okçuluğa kadar herbranşta birbirinden yetenekli sporcular, bu tesislerde işi tesadüfe bırakmadan, titizlikle, hassasiyetle ve yoğun iş birliğiyle çalışacaklar. Böylece ülkemizin spor çıtası çok daha yukarılara çıkarılmış olacak. Tüm bu yatırımlar ülkemizi dünyada sporda hak ettiği yere getirecektir.

Bu tesislerde yetişen, Bursa Büyükşehir Belediyespor alt yapısında spor faaliyetlerini sürdüren tekvandocumuz Hatice Kübra İlgün Olimpiyatlarda bronz madalya kazanarak bizleri gururlandırmıştır. Şampiyon sporcularımızın sayısı arttıkça ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu bir kez daha anlıyoruz. Bunun için spor yatırımlarımız Bursa´mızda büyük bir gayretle devam ediyor.

Bursa´mızda Atletizm salonumuz, spor komplekslerimiz sporcularımızın yetişmesi için faaliyet gösteriyor. Her ilçemize gençlik merkezi açılması için Gençlik ve Spor Bakanlığımız çalışmalarını hızlandırdı. Şu müjdeyi vereyim, Bursa´mızda gençlik merkezi olmayan ilçemiz kalmayacak.

Bursa´ya Okçuluk Hazırlık Merkezi kazandırılıyor

Milletvekili Atilla Ödünç, diğer taraftan payitaht Bursa´mızdaokçuluk olmazsa olmazımız. Ülkemizin artık olimpiyatlarda şampiyon olmuş okçusu Mete Gazoz´u var. Yeni okçuların Bursa´mızda yetişmesi için Okçuluk hazırlık merkezlerimizden biri en kısa zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Bursa´mıza kazandırılacak. Dedi.

Amatör Spor Kulüplerine tam destek

Amatör Spor Kulüpleri için 4 nizami futbol sahasının protokolü Bursa Büyükşehir Belediyemiz ve Gençlik Spor Bakanlığımız arasında imzalandı. Yine diğer taraftan mahallelerde gençlerimize, Bursalılara hizmet edecek olan 28 adet mahalle spor tesisi, futbol sahası, basketbol alanları yapılacak.  Bursa genelinde 100 adet yeni basketbol alanı yapımının startı verildi.

İçinde tenis kortlarıyla, voleybol alanları ve sporun her branşına hitap edecek tesislerimizde, Bursa gençliğini bedenen, ruhen ve sosyal anlamdadestekleyerek, yarınlarımız olan başarılı sporcular yetiştirilecektir.

Yüzme havuzu ve spor salonu protokolü

Bursa Uludağ Üniversitemizin sportif ihtiyaçlarına cevap vermesi için yüzme havuzu ve spor salonuyla ilgili protokol Gençlik ve Spor Bakanlımız ile Üniversite arasında imzalandı. Yeni sosyal donatı alanları, gençlik mekanları bu protokolle üniversiteye kazandırılacak. Üniversitemiz böylece sporda bir cazibe merkezi haline gelecek.

Uludağ Üniversitemizin ve gençlerimizin her daim yanında olacağız. İnanıyorum ki bu Bakanlığımızın açtığı Genç Ofis faaliyetleriyle, gençlerimizin hem bir araya gelecekleri hem üretecekleri birmekanhazırlanmış, faaliyete geçirilmiş olacaktır.

Milletvekili Atilla Ödünç, AK Parti hükümetleri her alanda ülkemizin alt yapısını, büyük bir ustalıkla arı gibi çalışarak sürdürüyor. 2023-2053-2071´in Türkiye´si, Bursa´sı için tüm yatırımlar titizlikle yürütülüyor. Sporda son dönemlerde almış olduğumuz başarılar ülke olarak hepimizin göğsünü kabartıyor. Ülkemizde kurulan, hayata geçirilen bu tesislerde daha kaliteli, profesyonel sporcular yetişecektir.

Yarınlarımız olan gençlerimiz için Liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde faaliyetlerimizi büyük bir aşkla sürdüreceğiz.Gençlerimiz, sporcularımız için durmak yok yola devam diyerek sözlerini tamamladı.


Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °