www.hasaneroglu.com
Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi
www.hasaneroglu.com

Tarihi Yapılar Hayat Buluyor

Osmangazi Belediyesi, tarihi mirasın korunmasına yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarla eski Bursa´yı ortaya çıkarıyor. Tayakadın Mahallesi´nde aslına uygun şekilde yeniden inşa edilen tarihi evlerin inşaatında son aşamaya gelindi.

27.06.2019 12:39:19 0
Tarihi Yapılar Hayat Buluyor

Şehrin merkezinde mülkiyeti Ticaret Borsası´na ait 16. ve 19. yüzyıllardan kalma 3 sivil mimari örneği yapı, Osmangazi Belediyesi tarafından yeniden ayağa kaldırıldı. Toplam 678 metrekare inşaat alanına sahip olan üç binadan ilki ahşap karkas yapıda inşa edildi. Zemin artı 2 kattan oluşan ilk binanın içerisinde sergi salonları ile yönetim odası bulunuyor. Yine ahşap karkas yapıda olan ikinci bina, zemin artı 2 kat olarak inşa edilirken, binada okuma salonları ve yönetim birimleri yer alıyor. Zemin katı moloz taş duvar, üst katı ise ahşap karkas olan üçüncü bina ise zemin art 1 kat olarak inşa edilirken, binada toplantı salonu yer alıyor. İnşaat çalışmaları tamamlanan Tarihi Bursa Evleri´nin çevre düzenleme çalışmaları ise devam ediyor.

Tarihi şehir Bursa´da gerçekleştirilen restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmaları ile ‘Eski Şehri´ ortaya çıkardıklarını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Tarihi ve kültürel mirasın korunmasına yönelik çalışmalarımız farklı noktalarda devam ediyor. Tayakadın Mahallesi´nde mülkiyeti Bursa Ticaret Borsası´na ait olan sivil mimarlık örneği yapıları yeniden ayağa kaldırdık. Çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının bu binaları hizmete açacağız. Şehir merkezinde tarihi dokuyu canlandıran, kültür ve tarihin başkenti olarak Bursa´nın zenginliğini ortaya koyan tarihi yapılarımız hayırlı olsun” dedi.


Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °