Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Ücretsiz psikolojik danışma hizmeti

Ücretsiz psikolojik danışma hizmeti

20.09.2019 15:30:33 0
Ücretsiz psikolojik danışma hizmeti

Mustafakemalpaşa Belediyesi´nce, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde Kadın ve Aile Danışma Birimi kuruldu. Toplumun dezavantajlı gruplarına yönelik kurulan birimde, kadın çocuk, engelli, yaşlı ve ailelere danışmanlık hizmetinin yanında etkinlik ve çeşitli eğitimler verilecek. Vatandaşlara şiddet ve sosyal yoksunluk sürecinde ihtiyaç duydukları sağlık istihdam, hukuki, psikolojik problemleri konusunda “psiko-sosyal destek” sağlanarak nereye ve nasıl başvuracaklarını bilmeyenlerde yasal hakları konusunda bilgilendirilerek ilgili kurumlara yönlendirilecek.

Ücretsiz psikolojik danışma hizmeti

Kadınların sosyal kültürel ekonomik anlamda ilerlemesine destek olmak amacıyla kurulan Kadın ve Aile Danışma Birimi´nde, aile içi iletişim, evlilik sorunları, boşanma sonrası problemler, iş yaşamına ilişkin problemler, özgüven geliştirme, evlilik öncesi danışmanlık şiddete bağlı sorunlar, madde bağımlılığı ve ihtiyaç duyulan her konuda ücretsiz psikolojik danışma hizmeti sunulacak.

Çözüm ve önlem odaklı çalışmalar yürüten Kadın ve Aile Danışma Birimi, Mustafakemalpaşa´daki ailelerin yaşadığı problemleri azaltma hedefiyle diğer birim, kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde, toplum içindeki kadın ve erkek haklarının eşitliği konusunda farkındalık oluşturarak, kadınların toplum yaşamında daha aktif bir rol almasını sağlıyor. Ekonomik olarak bağımlı olan zor durumdaki kadınlar için meslek edindirme kursları, ihtiyaç duyan aileler için terapiler ve çeşitli konularda eğitim programlarının uygulanacağı Kadın ve Aile Danışma Birimi, Mustafakemalpaşa Belediyesi Ek Hizmet Binası´nda hizmetlerini yürütecek.


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °