www.hasaneroglu.com
Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma
www.hasaneroglu.com

UEDAŞ Ekipleri affetmiyor

Limak AŞ´ye bağlı UEDAŞ ekipleri, ekonomik sıkıntı nedeniyle elektrik faturalarını geciktiren esnafa acımıyor. Ekipler sanayide bir çok firmanın elektriğini keserek üretimin durmasına neden oldu.

3.10.2019 12:25:48 0
UEDAŞ Ekipleri affetmiyor

Son dönemde elektriğe yapılan fahiş orandaki zamlar işadamlarını ve üreticileri zora soktu. Yüklü miktarlarda elektrik faturası ödeyen esnaf ve üreticiler, ekonomik kriz nedeniyle geciktirdikleri elektrik faturalarından ötürü birde gecikme faizi ve açma kapama bedeli ödemek zorunda kalıyor.

İhbar hattını arayan esnaflar 10 günlük gecikmelerden ötürü elektiriklerinin kesildiğini ve mağdur olduklarını belirtirken, yetkilileride vidanlı olmaya çağırdı. 

Ekonomik olarak zor günlerden geçtiklerini kaydeden esnaf ve sanaatkarlar, elektriğe yapılan son zamla birlikte artık maliyetlkerin artığını, bununda ensflasyona yansıyayacağını belirttiler.

Elektiriğin olmazsa olmaz olduğunu ifade eden bir esnaf ise, 'Elektiriksiz üretim olmuyor. Ancak yüksek elektrik faturalarını  ödemekte epey zorlanıyoruz. Bu sebeplede ödemeleri bazen 10-15 gün geciktiriyoruz. Ancak UDEAŞ ekipleri bu süre zarfında gelip elektiriğimizi kesiyorlar. Hiç affetmiyorlar. Biz zaten gecikmeden ötürü bir faiz ödüyoruz, üzerine de bir kesma açma bedeli ödetiyorlar. Böyle uygulamalar ayakta durmaya çalışan biz esnalar için büyük bir zulümdür. Buna birilerinin dur demesi gerekiyor'ifadelerini kullandı.


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °