Yorum Medya İmtiyaz sahibi Şerif Gürbaş ile buyuksehirtv.com haber sitesi sahibi Osman Gürbaş’ın hazır bulunduğu ziyarette, İnegöl’ün siyasi atmosferi, yerel sorunlar ve yaklaşan seçim süreci üzerine kapsamlı bir sohbet gerçekleştirildi.
“İnegöl için gece gündüz sahadayız”
Yakın zamanda gerçekleştirilen kongrede yeniden CHP İnegöl İlçe Başkanlığı görevine seçilen Zemci Şahin, görev süresince hedeflerinin İnegöl’de partinin halkla daha iç içe bir yapı oluşturması olduğunu söyledi.
Şahin, “İnegöl bizim için sadece bir seçim bölgesi değil, yaşadığımız, nefes aldığımız bir şehir. Bu yüzden sorunlarını da yakından biliyoruz. Yönetim kurulumuzla birlikte gece gündüz demeden vatandaşlarımızla bir aradayız. Halkın taleplerini, beklentilerini dinliyoruz ve bu doğrultuda çözüm önerileri geliştiriyoruz” dedi.
Şahin, özellikle son dönemde kentte artan ekonomik zorluklara, ulaşım ve altyapı sorunlarına dikkat çekerek, “İnegöl’ün potansiyeli çok yüksek ama bu potansiyel doğru yönetilmiyor. Biz, halkın menfaatini önceleyen bir belediyecilik anlayışını bu kente getirmek istiyoruz. Bunun için sahada aktif olarak çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
“Hedefimiz İnegöl Belediyesi’ni kazanmak” İnegöl’de yapılacak bir sonraki yerel seçimlere de değinen İlçe Başkanı Şahin, CHP’nin bu süreçte en iddialı dönemlerinden birini yaşadığını belirtti. “Önümüzde iki yıllık bir süreç var. Bu süreyi en verimli şekilde değerlendirerek, İnegöl Belediyesi’ni Cumhuriyet Halk Partisi’ne kazandırmak istiyoruz. Bunu başaracak güçteyiz. Çünkü artık halk değişim istiyor, adaletli, şeffaf, halktan yana bir yönetim arıyor” diye konuştu.
Şahin ayrıca, parti içinde birlik ve dayanışmanın önemine vurgu yaparak, “Tüm örgütümüzle birlikte sahadayız. Gençlik kollarımız, kadın kollarımız aktif bir şekilde çalışıyor. Bizim hedefimiz sadece seçim kazanmak değil, İnegöl’de halkın gönlünü kazanmak. Bu doğrultuda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi.
Yerel gündem masaya yatırıldı
Gerçekleşen ziyarette, İnegöl’ün ekonomik yapısı, kentsel dönüşüm, trafik sorunu, belediye hizmetleri ve bölgedeki sanayi gelişimi gibi birçok konu da masaya yatırıldı.
Şahin, CHP’nin sadece eleştiren değil, çözüm üreten bir muhalefet anlayışıyla hareket ettiğini belirterek, “Her zaman söylediğimiz gibi biz, ‘yıkıcı değil, yapıcı muhalefet’ anlayışını benimsiyoruz. Halkın sorunlarına dokunan, çözüm üreten bir siyaset anlayışıyla yola devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
“Basın toplumun sesi”
Ziyaretin sonunda basının önemine de değinen İlçe Başkanı Şahin, yerel medyanın toplumun sesi olduğunu vurguladı. “Basın, demokrasinin temel taşlarından biridir. Şeffaflık, hesap verebilirlik ve doğru bilgilendirme açısından büyük bir rol üstleniyor. Haber Yorum Gazetesi gibi yerel basın kuruluşlarının İnegöl’de önemli bir işlevi var. Biz de bu yapının her zaman güçlenmesinden yanayız” dedi.
CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin ve beraberindeki heyet, ziyaretin sonunda Gazeteci Şerif Gürbaş ve Osman Gürbaş’a misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti. Ziyaret, karşılıklı iyi dileklerin sunulmasının ardından sona erdi