www.hasaneroglu.com

Minik Berra’nın boğularak hayatını kaybettiği özel kreş MEB tarafından kapatıldı

Minik Berra’nın boğularak hayatını kaybettiği özel kreş MEB tarafından kapatıldı

ASAYİŞ 16.10.2025 18:04:17 0
Minik Berra’nın boğularak hayatını kaybettiği özel kreş MEB tarafından kapatıldı
Bursa’nın İnegöl ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 4 yaşındaki Berra Dizi’nin havuzunda boğularak hayatını kaybettiği özel kreşin faaliyetlerinin durdurulmasına karar verildi.
Edinilen bilgiye göre, Bakanlık müfettişleri tarafından hazırlanan raporda okulda ciddi ihmal ve usulsüzlüklere yer verildi. Raporda, kaçak öğretmen çalıştırılması, kaçak öğrenci istihdamı ve okul kurucusunun sorumluluklarını yerine getirmemesi gibi ağır tespitler bulundu.
Yapılan incelemeler sonucunda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulun faaliyetlerinin bugün itibariyle durdurulmasına karar verildi.
Okulun kapatılmasına gerekçe olarak, mevzuata aykırı faaliyetler ve yönetim ihmalleri gösterildi. Kararın ardından öğrencilerin ve velilerin durumuna ilişkin sürecin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütüleceği öğrenildi.
Perşembe 23.5 ° / 15 °
Cuma 24.1 ° / 15.9 °
Cuma 24.1 ° / 15.9 °